‘Zonde’ bij de beste tien verhalen van festival ‘Cacao aan de Kade’

Gisteren werd bekend dat mijn allereerste stukje fictie, dat de titel ‘Zonde’ heeft gekregen, tot de beste tien korte verhalen hoort van de schrijfwedstrijd ‘Cacao aan de Kade’ in Helmond. De wedstrijd leverde bijna honderd inzendingen op uit het hele land.

Cacao aan de Kade
De publicatie ’10 Chocolaatjes’ van het festival ‘Cacao aan de Kade’ 2017

Bij de prijsuitreiking op zondag 10 september 2017 viel ‘Zonde’ in de categorie ‘vierde tot tiende plaats’, waarbij de precieze plaats niet bekend is gemaakt. De schrijfwedstrijd had twee vereisten: het verhaal mocht maximaal 600 woorden hebben en moest over het thema ‘chocolade’ gaan.

Voorzitter van de driekoppige jury was schrijver Wim Daniëls. Daniëls, die vaker schrijfwedstrijden jureert, noemde het niveau van de inzendingen uitzonderlijk hoog en vertelde dit nog niet eerder te hebben meegemaakt. Hij moedigde de tien winnaars dan ook aan om hun schrijftalent verder te ontwikkelen.

Cacao aan de Kade
Cacao aan de Kade

Uit alle tien verhalen werd een kort stuk voorgelezen. Bij ‘Zonde’ benoemde Daniëls de cadans van het verhaal, dat volgens hem aangenaam is om voor te lezen, en ging hij kort in op het gebruik van een van de stijlfiguren in de eerste alinea.

‘Zonde’ is gepubliceerd in ’10 Chocolaatjes’ dat is uitgegeven door Cacao aan de Kade. De verhalen worden afgewisseld met foto’s van Tahné Kleijn die door middel van vijf stillevens een ode brengt aan de cacaovrucht.

‘Zonde’ verschijnt a.s. vrijdag ook op deze blog.

Advertisements

Please share your comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s